top of page

ons verhaal

Welkom op de vernieuwde website van De Beste Piraten.

 

 

Sinds begin 80 er jaren zijn piraten met grote regelmaat actief met het maken van leuke radio voor jong en oud. Ook anno 2024 maken we 7 dagen per week, 24 uur per dag via deze site en regelmatig op de FM-band  van je radio leuke programma's.

Je hoeft ons dus geen seconde meer te missen; een computer of mobiele telefoon is al genoeg om ons waar dan ook ter wereld te horen.

In de beginjaren waren het kleine zendertjes waarmee de omliggende dorpen voorzien werden van leuke verzoekplaten programma's met veel Hollandstalige muziek. Iets wat toen al zeer gewaardeerd was omdat je die muziek niet hoorde via de landelijke zenders. In de loop der jaren werden diverse studio's regelmatig leeg gehaald door de mensen van de RCD (radio controle dienst) en later het AT (agentschap telecom) omdat alles illegaal gebeurde. Maar steeds kwamen de piraten terug; en iedere keer werd het serieuzer: de studio apparatuur is nu wat je van professionele radio stations mag verwachten. Een kraakhelder geluid in kamerbreed stereo met RDS signaal en met een zendvermogen van vaak enkele tientalle kilowatts aan ERP en masten net zo hoog als menig kerktoren zijn we te beluisteren via de FM-band in heel zuid-Nederland, en grensoverschrijdend een behoorlijk gedeelte van België en Duitsland.

Hoewel radio tegenwoordig meer is dan een frequentie op FM, AM of DAB+, is internet het enige medium wat overal hoorbaar is. Misschien hebben we in de nabije toekomst geen zendmast meer nodig om iedereen van onze muziek te laten genieten...Alleen hier kun je ons altijd en overal beluisteren!

Fijn dat jij ons gevonden hebt...

bottom of page